Populær Kristiansand mottakelse i Houston

OTC logo
OTC logo

Nær 100 mennesker hygget seg på Kristiansand ordfører Arvid Grundekjøns mottakelse i forbindelse med den store oljemessa i Houston. Det er første gang Kristiansand kommune tar et slikt nettverksinitiativ.

Publisert av Kristiansand kommune Jon Sverre Karterud. Sist endret 13.05.2013
Mottakelse Grundekjøn
Fra venstre Kjell O. Johannessen (NODE), Martin Mosvold (Scandrill), Gunn Ovesen (Innovasjon Norge), ordfører Arvid Grundekjøn, Walter T. Weathers (Cameron), Hege Kverneland (NOV) og konserndirektør Thor Arne Håverstad (Aker Solutions). Foto: Jon Sverre Karterud.

Ordføreren gleder seg over god respons blant deltakerne.

- Flere sier vi må gjenta dette. Jeg er fornøyd når våre gjester er fornøyd, sier Arvid Grundekjøn. I sin velkomsthilsen takket han for at landsdelens selskaper i olje- og gassnæringen takket ja til invitasjonen.

- Det er viktig at dette betraktes som relevant av dere i næringen. Hensikten er å ta en rolle i profileringen av det som skjer i Kristiansand og på Sørlandet, også her i Houston. Vi vil sende en beskjed om at vi ønsker å være gode verter og samarbeide med dere. Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at dette er et nyttig forum. Dere har en fantastisk posisjon og representerer en næring for framtiden, sa ordføreren i sin velkomsthilsen. Grundekjøn har selv arbeidet for ulike selskaper i Houston.

Små og store selskaper i bransjen, NODE, Innovasjon Norge, Arendal kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Universitetet i Agder og havneledere fra Kristiansand og Arendal var med på mottakelsen.

NODE-ros

Flere peker på samarbeidet som skjer under NODE-paraplyen som en viktig forklaring på den suksessen næringen har.

- Jeg er så stolt av dere og måten dere samarbeider på på Sørlandet. Dere ser at det er godt å samarbeide og er kjent for å jobbe sammen, ikke bare hver for dere. Den beste teknologien i verden er det dere som har. Dere er viktige og setter Sørlandet på kartet, sa administrerende direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge i sin hilsen.

Også konserndirektør Thor Arne Håverstad i Aker Solutions sa at NODE er viktig. Han takket også Kristiansand kommune for god støtte gjennom mange år.

- Det er utrolig at vi har dette i Kristiansand. Det er imponerende at Kristiansandregionen har vært i stand til å ta denne posisjonen. Hvordan har vi fått til det? Jo, vi har vært sultne. Vi har god teknologi og kreative ansatte. Vi ønsker å være vinnere, og vi har kunder som tror på det vi leverer til dem, sa Håverstad.

- Vi jobber hardt med å markedsføre Kristiansand. I dag er vi en velorganisert klynge, som jobber tett sammen med Universitetet i Agder. Dette samarbeidet er vårt største fotavtrykk, sa leder Kjell O. Johannessen i NODE.

- Viktig initiativ

Cameron og National Oilwell Varco har sine hovedkontorer i Houston, og toppledere fra begge selskapene satte pris på at bransjen og det offentlige kunne møtes i Houston.

- Dette er storartet. Det er viktig for oss at ordføreren tar et initiativ som dette. Vi setter pris på det tette samarbeidet med Kristiansand, og er glade for at de er interessert i et sterkt samarbeid med industrien. For meg er Kristiansand en fantastisk historie om byen som vokste til å bli stedet der det bygges avansert utstyr til bruk verden over. Jeg er veldig glad for dyktige og kreative ansatte. Vi investerer i store deler av verden. Men det viktigste vi investerer i er de ansatte, sier Clay Williams.

Han har nettopp overtatt som øverste leder for divisjonen Rig Solutions i National Oilwell Varco. Det er ventet at han blir den neste lederen av hele konsernet.

Cameron kjøpte borevirksomheten til TTS Group i fjor.

- Da vi kjøpte TTS Group i Kristiansand, kjøpte vi 450 ansatte i Kristiansand som bedre enn noen andre har den kunnskapen vi trenger. Folk fra hovedkontoret i Houston er stadig i Kristiansand. Når de kommer tilbake, skryter de av veldig dyktige ansatte i Cameron i Kristiansand. Vi ønsker fremdeles å vokse, og skal fortsatt satse fra Kristiansand. Vi er veldig godt mottatt i Kristiansand, og ordføreren skjønner hvor viktig næringen er og hvor viktig det er med tilrettelegging for en næring med en utrolig virkning på regionen, sier Walter T. Weathers, visepresident for markedsføring og strategi i Cameron.

Look to Norway

En veteran i olje- og gassbransjen, Martin Mosvold, fortalte forsamlingen om noen av sine opplevelser etter over 30 år i bransjen i Houston. Også hans erfaring er at både amerikanere og brasilianere titt og stadig ser til Norge.

- Tidligere var det vi som reiste til USA for å lære, i dag reiser amerikanerne til Norge. Under et besøk i Brasil i fjor snakket jeg også med folk der som reiser til Kristiansand for å løse et problem de har, sa Martin Mosvold.

På mottakelsen var også eiere og ansatte av flere mindre firmaer. Terje Eikså er én av tre gründere som startet Safety Design i Kristiansand for snart tre år siden. Firmaet leverer teknisk sikkerhetsutstyr til både rigger, plattformer og skip, og har i dag 15 ansatte. Han setter stor pris på denne anledningen til å knytte kontakter med andre i bransjen.

- Vi merker vi har en ordfører med erfaring fra næringslivet. Det er på tide at Agder viser seg på samme måte som Stavanger-regionen har gjort. I Kristiansand er vi nemlig best på noe. Jeg håper dette blir noe som skjer årlig, det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med andre. Vi er her primært for å treffe eksisterende og mulig nye kunder. Samtidig er vi nysgjerrige på Houston som en mulig framtidig arena for oss, sier Terje Eikså.

UiA

Pål Grandal er rådgiver ved fakultetet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder i Grimstad. Også han mener det er nyttig med nettverkstreff som det legges opp til i mottakelsen i Houston.

- Dette vitner om at det offentlige ser viktigheten for næringen og for verdiskapningen. Vi ønsker å være en del av utviklingen av miljøet, og ser på oss selv som en del av det økosystemet som bedriftene representerer. Det er helt essensielt at vi lytter til næringen og samarbeider med den, sier Pål Grandal ved Universitetet i Agder.

Aktuelt

Hva skjer?

Ingen planlagte hendelser

Login for redigering